ZMĚNIT MÍSTO

Deset nejkrásnějších ostrovů na světě

10.04.2018

Na naší planetě naleznete stovky nádherných ostrovů, ale některé z nich se svou neskonalou krásou odlišují od všech ostatních. V následujícím článku si představíme deset nejkrásnějších ostrovů ze všech koutů planety, které byste měli alespoň jednou za život navštívit.

1. Palawan (Filipíny)

Filipínský ostrov Palawan se vyznačuje nádherně modrou vodou, která je domovem stovek vzácných živočichů. Jedná se o jedno z nejkrásnějších míst planety, které je do dnes velmi řídce osídleno. Na ostrově se nachází překrásné pláže s bílým pískem a moře je plné korálových útesů. Celý povrch ostrova pokrývá neprostupná džungle.

2. Bora Bora (Francouzská Polynésie)

Ostrov Bora Bora je součástí souostroví Francouzské Polynésie. Nachází se v jižním Pacifiku a místní vody jsou tyrkysově modré. Perla Pacifiku, jak ostrov mnozí označují, je pro turisty jednou z nejlákavějších destinací na světě.

3. Santorini (Řecko)

Tento ostrov naleznete v jižní části Egejského moře a vznikl díky vulkanické explozi. Na ostrově se nachází desítky malebných bílých vil a modrých klenutých kostelů, jež jsou pro tento řecký ostrov typické. V důsledku vulkanické činnosti jsou zde některé pláže zbarveny do černa a jiné zase do červena.

4. Bali (Indonésie)

Tato ostrovní provincie v Indonésii ročně přitáhne miliony návštěvníků z celého světa, kteří touží poznat kulturu, umění a překrásné pláže s křišťálově čistou vodou. Na ostrově se nachází hned několik vysokých sopek a desítky hinduistických chrámů.

5. Maledivy

Souostroví Maledivy se nachází v Indickém oceánu poblíž jižní části Asie a tvoří ho neuvěřitelných 1196 ostrovů. Maledivy jsou snem mnoha potápěčů, protože se zde nachází 19 korálových ostrovů a zdejší vody jsou domovem stovek živočišných druhů. Maledivy jsou i rájem surfařů, protože zdejší vody jsou pro tento vodní sport mimořádně příznivé.

6. Maui (Havajské ostrovy)

Ostrov Maui je jeden z osmi Havajských ostrovů a naleznete ho v severovýchodní části Pacifiku. Na ostrově se nachází kráter sopky Haleakala a překrásné vodopády, které patří mezi nejvyhledávanější destinace na ostrově. Okolní vody jsou velmi čisté a vhodné pro surfování i potápění.

7. Fidži

Souostroví Fidži se nachází v jižní části Pacifiku a tvoří ho přes 300 ostrovů. Fidži je vyhledávanou turistickou destinací kvůli bílým písečným plážím a tyrkysově modrým vodám, které jsou rájem pro potápění. Toto exotické souostroví je jednou z nejodlehlejších lokalit na planetě zemi, široko daleko se nenachází nic jiného než vody Tichého oceánu. Nejbližším sousedem Fidži je 800 kilometrů vzdálené souostroví Vanuatu.

8. Seychely

Souostroví Seychely omývají vody Indického oceánu a naleznete je poblíž východní Afriky a severně od Madagaskaru. Na ostrovech jsou bílé pláže, na kterých jsou mohutné balvany, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO. Na Seychelách žije velké množství vzácných živočichů včetně Želvy obrovské.

9. Kauai (Havajské ostrovy)

Kauai je nejstarším ze všech ostrovů na Havaji a včetně všudypřítomných lesů se zde nachází i ohromující vodopády a překrásné pláže, které jsou tím největším lákadlem pro turisty. Okolní vody jsou plné korálových útesů a exotických druhů ryb.

10. Svatá Lucie

Ostrov Svatá Lucie je součástí souostroví Malé Antily v Karibském moři, kde se nachází i další překrásné ostrovy jako je Martinik, Svatý Vincent, Barbados nebo Dominika. Ostrov Svatá Lucie proslul zejména díky zlatým plážím a dvěma vulkanickým horám, které se ční do výšky 700 metrů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu