ZMĚNIT MÍSTO

Bouře v Indii zabily už 15 lidí

23.04.2018

Silné bouře v indickém státě Západní Bengálsko doprovází vítr vanoucí rychlostí 100 kilometrů v hodině, který vyvracel vzrostlé stromy. Při bouřích spadne ve východní Indii enormní množství dešťových srážek, které komplikují silniční i železniční dopravu. Letošním bouřím v Indii už podlehlo 15 lidí. Většina z nich zemřela na následky pádu stromu nebo zdiva z místních poničených budov. Podle místních médií dalších 20 osob utrpělo vážná zranění.

Vítr byl tak silný, že poničil desítky budov v Západním Bengálsku a vyvrátil z kořenů stovky stromů, které padaly na automobily nebo domy, které se nacházely v okolí. Bouře paralyzovaly i železniční dopravu, díky čemuž došlo k odstávkám vlaků a tisíce lidí muselo strávit úterní noc na nádraží.

Indie je těmito silnými bouřemi sužována každý rok. V současné době v celé severní Indii panují velmi vysoké teploty, které jsou ideální pro tvorbu silných bouří. Teploty v celé centrální Indii překračují hranici 40 stupňů Celsia a meteorologové varují, že v nadcházejícím týdnu mohou ještě růst. Nejvyšší teploty předpovídají meteorologové v Novém Dillí. Rtuť teploměru by se zde mohla v příštím týdnu vyšplhat až na 45 stupňů Celsia.

Silné deště a prudký nárazový vítr nejvíce zasáhl indické státy Džammú, Kašmír, Uttarakhand a Himachal Pradesh. Ve východní Indii se tyto bouře nazývají Kalboishakhis a vyskytují se před přicházejícím monzunem. Meteorologové varují, že by se mohlo vzhledem k optimálním podmínkám utvořit i slabší tornádo v Indii nebo sousedním Bangladéši.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu