ZMĚNIT MÍSTO

Silná bouře v Praze přinesla krupobití a přívalový déšť

31.05.2018

V Praze ve středu večer spadlo enormní množství dešťových srážek, díky čemuž došlo k zaplavení nemocnice na Vinohradech. Hlášeno bylo i krupobití, Mohutná bouře z horka přinesla i krupobití. Místy byl areál nemocnice na Vinohradech zaplaven až do výšky 25 centimetrů. Momentálně vodu odčerpává pět hasičských jednotek za pomoci dobrovolných hasičů z šesti pavilonů nemocnice.

Přívalové deště zatopily i část stanice metra Želivského. Ve středu hasiči podnikli ještě několik výjezdů za účelem odčerpání vody ze zatopených sklepů v oblasti Strašnic, Vršovic a Žižkova. Hasiči od večera do noci řešili minimálně 22 případů, kdy voda zatopila přízemní prostory. Nemocnice na Vinohradech musela na několik hodin uzavřít urgentní příjem, ale díky rychlé práci hasičů byl provoz obnoven už kolem deváté hodiny večer.

Hasiči budou vodu z Vinohradské nemocnice odčerpávat ještě několik hodin. Zatím se podařilo odčerpat vodu jen z několika pavilonů, ale brzy bude situace stabilizována, protože byl nasazen i speciální kontejner na odčerpávání vody. Na místě momentálně zasahují hasiči z Měcholup, Krče a Chodova.

Ve Vršovicích zateklo větší množství vody do podzemní pivnice, podle hasičů bylo v pivnici 10 centimetrů vody. Některé sklepy na Žižkově byly zatopeny do výšky půl metru a hasičům trvalo několik hodin, než se jim podařilo veškerou vodu odčerpat.

Silné bouře, které se v půlce týdne prohnaly střední částí České republiky, udeřily velkou silou a je možné, že se přemístí i do dalších částí země, protože teploty v následujících dnech budou vysoké a výskyt bouří častější. Největší riziko výskytu bouří je podle ČHMÚ v Královéhradeckém, Jihočeském, Ústeckém, Plzeňském a Libereckém kraji.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.