ZMĚNIT MÍSTO

Japonsko zasáhlo zemětřesení o síle 6,1 stupňě

19.06.2018

V pondělí udeřilo poblíž japonského města Osaka mohutné zemětřesení, které mělo sílu 6,1 stupně. Podle všech dosavadních informací krátce po erupci zemřeli tři lidé a několik stovek jich bylo zraněno. Jednalo se o tzv. mělké zemětřesení, které mělo epicentrum v hloubce necelých 13 kilometrů. Je téměř jisté, že zemětřesení nevyvolalo žádnou vlnu tsunami.

Zemětřesení paralyzovalo podzemní dráhy v Osace a musela být dočasně zastavena i vlaková linka mezi Tokiem a Osakou. V pondělí byly hlášeny výpadky elektřiny u více než 170 tisíc domácností. V důsledku silného zemětřesení muselo být dočasně uzavřeno i mezinárodní letiště Kansai a Kobe. Osaka patří mezi největší průmyslové centra v Japonsku a své výrobní linky zde mají společnosti Panasonic, Honda Motor a Mitsubishi Motors. Kvůli zemětřesení musely některé továrny zastavit provoz, dokud nedojde k pečlivému prozkoumání škod.

Japonská agentura pro řízení katastrof ohlásila, že nejméně 270 lidí utrpělo zranění a tři lidé přišli o život krátce po poledni. Mezi oběťmi jsou dva starší muži a mladá holčička. Na jednoho z mužů padla betonová zeď v Osace a rozdrtila ho, druhý muž zahynul ve svém domě na následky nárazu těžkým předmětem. Nejmladší z obětí zahynula poté, co se na ní sesunula zeď od školního bazénu. Agentura zároveň varovala, že v následujících dnech by mohlo dojít k dalším slabším otřesům.

Japonsko je na zemětřesení velmi dobře připravené, díky čemuž jsou oběti na životech tak malé. Je však jisté, že velké škody utrpěla převážně infrastruktura, protože na hodně místech jsou silnice zcela popraskané.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.