ZMĚNIT MÍSTO

Stoupající hladina světových oceánů ohrožuje v USA více než 300 tisíc domácností

20.06.2018

Neustále se zvyšující hladina světových oceánů související s táním ledovců má neblahý vliv na více než 300 tisíc domácností v pobřežních oblastech USA. Pokud se bude hladina světových oceánů zvyšovat i nadále, tak je jisté, že do roku 2045 bude přes 550 tisíc lidí čelit častým záplavám. Mezi nejohroženější státy patří Florida, New York a New Jersey.

Největším problémem jsou skleníkové plyny, které se podílí na neustálém nárůstu globálních teplot. V návaznosti na to se zrychluje tání ledovců a dochází k postupnému zatopení pobřežních oblastí, které se za čtvrt dekády stanou neobyvatelné.

Vědci se domnívají, že za pouhých 25 let budou dlouhá pobřeží Spojených států čelit častým a destruktivním záplavám. Tohle všechno má už dnes negativní dopad na cenu nemovitostí na pobřeží. Už dnes ceny nemovitostí v nízko položených oblastech klesají a některé rodiny se stěhují směrem do vnitrozemí.

Vědci odhadují, že v budoucnu bude silným záplavám čelit i více než 13 tisíc komerčních nemovitostí v hodnotě 19 miliard dolarů. Jedinou šancí pro pobřežní komunity v USA bude radikální snížení emisí skleníkových plynů. Na Floridě se dokonce spekuluje o tom, že se zakáže výstavba nových domů na pobřeží.

Podle Michaela Bermana odborníka na bydlení a riziko povodní, jež je i poradcem vlády je nezbytně nutné konečně jednat a v pobřežních částech vybudovat protipovodňová opatření. Řada vědeckých kapacit tvrdí, že je již příliš pozdě, protože se stále se rozvíjející průmyslovou výrobou se nedaří snižovat emise skleníkových plynů a globální teplota stále pomalu roste.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu