ZMĚNIT MÍSTO

Od Čtvrtka zasáhnou Českou republiku bouřky a výrazně se ochladí

21.06.2018

Začátkem tohoto týdne na většině území České republiky panovaly tropické teploty, které měl na svědomí příliv teplého vzduchu od jihozápadu. S příchodem astronomického léta míří ke střední Evropě studená fronta od severozápadu, která radikálně změní počasí a přinese silné bouře, nárazové větry vanoucí rychlostí až 90 kilometrů v hodině a kroupy.

Do dnešního dne platilo na jižní Moravě varování před možným vznikem požárů z důvodů sucha a tropických teplot. Varování bude odvoláno ve čtvrtek, protože se počítá s výrazným nárůstem dešťových srážek v závěru pracovního týdne.

V důsledku přicházející studené fronty se ve většině krajů ČR vyskytnou od čtvrtka silné bouře doprovázené prudkým nárazovým větrem a místy i krupobitím. Silný vítr bude vanout po celý čtvrtek průměrnou rychlostí kolem 50 - 70 kilometrů za hodinu.

Od čtvrtečního dopoledne bude vydána výstraha před bouřemi a silným větrem pro Středočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj včetně Vysočiny a hlavního města Prahy. Čtvrteční denní teploty se budou pohybovat kolem 28 - 32 stupňů Celsia a noční padnou průměrně na 15 stupňů Celsia.

Od pátku bude nad Českou republikou převážně oblačno s vysokým výskytem dešťových srážek a bouře. Denní teploty padnou na 16 - 21 stupňů Celsia. Na některých místech může denní teplota klesnout i na 14 stupňů Celsia. Noční teploty se budou na Moravě pohybovat kolem deseti stupňů a ve Slezsku mezi 10 - 13 stupni.

Chladnější teploty budou pokračovat i v sobotu a počítejte převážně s velkou oblačností, přeháňkami a denními teplotami kolem 15 - 20 stupňů Celsia. Noční teploty mohou klesnout až na 7 stupňů Celsia. Podobné počasí bude Českou republiku provázet i v neděli a začátkem příštího týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu