ZMĚNIT MÍSTO

Velkou Británii zasáhla vlna veder

29.06.2018

V červnu se ve Velké Británii pohybují teploty kolem 25 - 32 stupni Celsia, což je pro tuto ostrovní zemi velmi neobvyklé. Vlna veder bude pokračovat minimálně do konce tohoto týdne a v tuto chvíli se stal čtvrtek nejžhavějším dnem celého roku. Rtuť teploměru vzrostla ve městečku Portmagod, které se nachází ve Walesu na 33 stupňů Celsia. Teploty přes 30 stupňů Celsia byly zaznamenány i na londýnském předměstí Hampton v pondělí odpoledne.

Meteorologové předpovídají velmi horké počasí i na pátek a teploty se budou pohybovat kolem třiceti stupňů Celsia. S podobnými teplotami se setkáte i o víkendu na větší části území Velké Británie. V Londýně se teploty od počátku týdne pohybují mezi 27 - 30 stupni Celsia. Běžně se však červnové teploty v Londýně touto dobou pohybují kolem 21 stupňů Celsia.

Horká vlna zasáhla Velkou Británii, Wales, Severní Irsko i část Skotska. Teploty se zde pohybují průměrně 5 - 8 stupňů nad běžným maximem na konci června. V důsledku zvýšené vzdušné vlhkosti a slabšího větrného proudění bude pocitová teplota o několik stupňů ještě vyšší.

Všichni občané musí v těchto dnech dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k založení požáru uprostřed vyschlé vegetace. První požár vznikl ve čtvrtek ve Skotsku a hasilo ho přes 100 požárníků. Další požár vznikl nedaleko Rochdale a v tuto chvíli probíhá vyšetřování jeho vzniku.

S vysokými teplotami se potýká i Manchester, protože několik dní po sobě zde teploty šplhají k 27 stupňům Celsia a jinak by tomu nemělo být ani o víkendu. Kdy vlna veder skončí, prozatím nikdo neví, ale podle meteorologů bude teplotně nadprůměrný i začátek července.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu