ZMĚNIT MÍSTO

Ke konci týdne se v České republice opět oteplí

30.06.2018

Studená fronta, která se prohnala počátkem týdne Českou republikou, bude od víkendu vystřídána přílivem horkého vzduchu, který na Jižní Moravu došel už v pátek, a teploty atakovaly hranici třiceti stupňů. S výraznějším oteplením počítejte i v následujícím týdnu, na některých místech se mohou vyskytnout slabší přeháňky. Průměrné denní teploty by se měly od víkendu pohybovat kolem 25 - 28 stupni Celsia.

V pátek pokrývala většinu území České republiky hustá oblačnost, ale pršelo jen ojediněle. V Čechách i na Moravě vanul silný vítr, který se v nárazech pohyboval rychlostí až 70 kilometrů za hodinu. Teplota v noci poklesla na 13 stupňů Celsia a k ránu se místy vyskytla i mlha.

S přicházejícím víkendem už bude převážně polojasno, ale stále se mohou vyskytnout dešťové přeháňky. Na severu země, by se mohly utvořit i bouřky. Denní teploty se budou pohybovat mezi 25 - 29 stupni Celsia a v noci mohou poklesnout na 12 stupňů.

V neděli by mělo podle meteorologů být jasno s ojedinělými přeháňkami. Mírně se ochladí a rtuť teploměru se vyšplhá maximálně na 25 stupňů Celsia. V noci počítejte s teplotou kolem deseti stupňů Celsia.

Od pondělí příštího týdne bude na většině území polojasno a denní teploty vystoupí až na 27 stupňů Celsia. S dešťovými přeháňkami se setkáte spíše na severovýchodě země. Noční teploty mohou poklesnout místy až na 6 stupňů Celsia.

V dalších dnech příštího týdne by se měly teploty postupně vyšplhat až na 30 stupňů Celsia. Vzrostou i teploty v noci a to na 12 - 15 stupňů Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu