ZMĚNIT MÍSTO

Ke konci týdne se v ČR výrazně oteplí a srážek bude ubývat

06.07.2018

Zhruba od poloviny týdne se do ČR vrátily tropické teploty, které se přes den šplhají ke třiceti stupňům Celsia. Meteorologové předpovídají, že teploty kolem třicítky by měly panovat i o víkendu. I navzdory tomu se na mnoha místech noční teploty pohybovaly pod bodem mrazu. Noci jsou stále velmi chladné a na Luční boudě v Krkonoších ve středu naměřili rekordně nízkou teplotu minus 7,8 stupňů Celsia. Noční teploty padaly pod bod mrazu i na Šumavě a v Krušných horách.

Během čtvrtka a pátku by se mohly objevit slabší bouřky a přeháňky, ale spíše ojediněle. Klima bude ovlivněno mělkou brázdou nižšího tlaku vzduchu a teploty se budou pohybovat kolem 26 - 30 stupňů Celsia.

V pátek bude převážně oblačno až polojasno a na jihozápadě území se mohou objevit i slabší dešťové přeháňky. Přes den se mohou na jihovýchodě ČR vytvořit bouřky z tepla, při kterých by mohlo spadnout až 40 milimetrů srážek. K večeru bude oblačnosti postupně ubývat a denní teploty se budou pohybovat kolem 26 - 28 stupni Celsia. Noční teploty by měly vzrůst na 13 - 17 stupňů Celsia.

S přicházejícím víkendem bude jasno až polojasno a přes den naměříte teploty mezi 24 - 27 stupni Celsia. Noční teploty mohou padnout až na 11 stupňů Celsia. V neděli bude polojasno s denními teplotami kolem 28 stupňů Celsia. Teplota v noci může poklesnout až na 9 stupňů Celsia.

Začátkem příštího týdne bude spíše jasno až polojasno a denní teploty se budou pohybovat od 25 - 30 stupňů Celsia. Zhruba v polovině týdne se začnou vyskytovat přeháňky a na některých místech bude oblačno. Denní teploty by se měly pohybovat od 24 - 30 stupňů celsia minimálně do poloviny příštího týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu