ZMĚNIT MÍSTO

V následujících týdnech se bude teplota v ČR pohybovat kolem 25 stupňů

15.07.2018

První dva prázdninové týdny panovalo spíše chladnější počasí s častým výskytem dešťových srážek a bouřek. V dalších čtyřech týdnech by se mělo podle meteorologů mírně oteplit a průměrné denní teploty by se měly pohybovat kolem 25 stupňů Celsia. Dešťové přeháňky a bouřky budou spíše lokální, díky čemuž se krize s nedostatkem vláhy ještě prohloubí.

Od půlky července do půlky srpna se bude rtuť teploměru přes den pohybovat kolem 25 stupňů. Průměrná noční teplota bude kolem 13 stupňů Celsia. Teploty v některých oblastech se budou od průměru odlišovat a na Moravě mohou vystoupit až na 29 stupňů Celsia.

Nejtepleji by mělo být ve třetím týdnu v červenci, kdy se budou teploty místy šplhat až ke třiceti stupňům. Na celém území České republiky se mohou vyskytnout lokální bouřky a přeháňky. Přes den bude převážně jasno až polojasno a může vanout mírný vítr. Na rozdíl od začátku července, kdy bylo převážně zataženo, si v následujícím týdnu užijete jasného počasí a Slunce by mělo svítit 8 - 12 hodin denně. Meteorologové zároveň upozorňují, že na jihozápadě a severovýchodě republiky by mohlo být oblačnosti více.

Co se týče dešťových srážek, tak prognóza na následující čtyři týdny není optimistická. Pršet bude jen v některých oblastech a na jiných místech bude nadále vznikat vláhový deficit, který Českou republiku trápí již několik let.

Víceméně se můžete těšit na příjemné letní počasí, které je rozhodně snesitelnější než tropické čtyřicítky, které Českou republiku sužovaly v uplynulých letech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu