ZMĚNIT MÍSTO

Do České republiky se vrací tropické teploty

21.07.2018

První tři červencové týdny byly teplotně spíše průměrné a na mnoha místech České republiky se tvořily bouřky a dešťové srážky byly spíše lokální. ČHMÚ sestavil dlouhodobou předpověď na následující čtyři týdny a podle všeho nás čekají tropické teploty kolem 30 stupňů Celsia. Srážky budou podprůměrné s občasným výskytem lokálních bouřek. Srpen by měl být teplotně nadprůměrný a mohla by se opakovat rekordně dlouhá řada dní s tropickými teplotami, jako tomu bylo v roce 2015.

Česká republika zažila vlnu veder v srpnu 2015, tehdy se průměrná měsíční teplota vyšplhala na rekordních 21,4 stupňů Celsia. S vysokými teplotami se však v letošním roce setkáte i v závěru července. Teploty na celém území se budou pohybovat mezi 25 - 30 stupni Celsia. Na začátku srpna počítejte s teplotami kolem 30 stupňů Celsia. Takto vysoké teploty vydrží minimálně do půlky srpna. K mírnému ochlazení dojde až ve třetím srpnovém týdnu.

Ke konci července a začátkem srpna spadne jen minimum dešťových srážek. Na některých místech se sice budou tvořit bouřky, ale ty nevyřeší dlouhodobý nedostatek vláhy. Vydatnější dešťové srážky by měly spadnout jen v období od 6. do 12. srpna, ale opět budou jen lokálního charakteru. ČHMÚ zároveň varuje, že se v některých částech země prohloubí srážkový deficit.

Pro představu zatím nejchladněji bylo v létě roku 1987, kdy se průměrná teplota pohybovala kolem 14,7 stupně Celsia. Nejtepleji bylo v srpnu roku 2015 s průměrnou teplotou 21,4 stupně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.