ZMĚNIT MÍSTO

Velký lesní požár v blízkosti Berlína ohrožuje stovky lidí

25.08.2018

V letošním roce trápily stovky požárů takřka celé Německo, protože spadlo jen minimální množství dešťových srážek a teploty se pohybovaly kolem 30 stupňů. Za uplynulé dva měsíce hasiči bojovali s více než čtyřmi stovkami požárů a ve čtvrtek se k tomu přidal další, který vypukl nedaleko Berlína a ohrožuje přilehlé vesnice. Preventivně bylo evakuováno více než 500 lidí z vesnic, které se nacházely v bezprostřední blízkosti požáru. Evakuovány byly vesnice Frohnsdorf, Klausdorf a Tiefenbrunnen. Do boje s požárem bylo už zapojeno přes 600 požárníků, kteří za pomoci helikoptér hasí požár.

Hlavní město Berlín v pátek zahalila mračna kouře z nedalekého lesního požáru, který se nachází poblíž vesnice Klausdorf. Hasiči za pomoci vodních děl hasí les o rozloze několika stovek fotbalových hřišť. Hasičům práci komplikují i časté výbuchy munice, které se po lese nachází ještě z druhé světové války. V minulosti už v okolí města Treuenbrietzen podle starosty Michaela Knappeho zuřilo několik požárů, ale žádný neměl tak obří rozměry, jako ten co vypukl ve čtvrtek.

Všudypřítomný dým z požáru vyděsil mnohé obyvatele Berlína a blízkých vesnic. Zhoršená kvalita ovzduší je nejvíce nebezpečná pro děti a starší občany. Místní úřady ujistily veřejnost, že hasičům se už z valné části podařilo dostat požár pod kontrolu. S hašením ji v současné době pomáhá i armáda a vodní děla nasadila i policie.

Pokud v následujících dnech nedojde k zesílení větru, měl by být požár za několik dní zcela uhašen. Lidé z evakuovaných vesnic by se mohli zpět do svých domovů vrátit začátkem příštího týdne. Podle nejnovějších informací se hasiči rozhodli vykácet pruhy lesa, díky kterým nebude moci docházet k nekontrolovanému šíření požáru.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu