ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Florence směřuje na Virgínii a Severní Karolínu

11.09.2018

Hurikán Florence v současné době dosáhl čtvrtého stupně a nezadržitelně se blíží k východnímu pobřeží USA. Hurikán by měl už ve čtvrtek zasáhnout svými silnými větry Virgínii, Severní Karolínu a Maryland, kde by mohl rozpoutat katastrofické záplavy. Guvernéři ve všech třech státech se rozhodli evakuovat přibližně jeden milion lidí žijících v blízkosti pobřeží.

Hurikán Florence doprovází silný vítr vanoucí rychlostí až 190 kilometrů v hodině. Od úterka bude muset několik stovek tisíc lidí opustit celé pobřeží Jižní Karolíny, aby se předešlo ztrátám na životech. Meteorologové předpovídají, že hurikán Florence do celé oblasti přinese vydatné dešťové srážky, které mohou rozpoutat záplavy. Ve vnitrozemí Virgínie a severní Karolíny by mohlo spadnout více než 300 milimetrů deště.

Hurikán Florence po kontaktu s pobřežím zeslábne, ale do celé oblasti přinese bouře a přívalové deště. Řízené evakuace probíhají už od pondělí a začaly na ostrově Hatteras a v kraji Dare. Guvernér státu Maryland Larry Hogan informoval všechny obyvatele o možné hrozbě záplav, které by mohl hurikán Florence ke konci týdne rozpoutat.

Vzhledem k tomu, že je hurikánová sezóna v plném proudu, není se čemu divit, že se v Atlantiku ve stejném období zformovaly další dva slabší hurikány, kterými je Isaac a Helene. Ani jeden z nich by však neměl na rozdíl od hurikánu Florence ohrozit pobřeží. Hurikán Helene se pravděpodobně rozptýlí na širém oceánu, ale Isaac postupně směřuje k Puerto Ricu, kam by mohl přinést vydatné srážky.

Dva slabší hurikány momentálně řádí i v Tichém oceánu. Prvním z nich je Olivia, která by se měla přiblížit k Havaji o síle tropické bouře již v úterý a do oblasti přinést až 200 milimetrů srážek. Druhým hurikánem je Paul, který se nachází ve východní části Pacifiku, kde nikoho neohrožuje na životech.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu