ZMĚNIT MÍSTO

Bouře Ali zasáhla Irsko a vybrala si první oběti na životech

20.09.2018

Ve středu tohoto týdne zasáhla bouře Ali Irsko a krátce na to byly hlášeny výpadky elektrického proudu u více než 140 tisíc domácností po celé zemi včetně hlavního města Dublinu. Bouři doprovází silný vítr, který dosahuje v nárazech rychlosti až 155 kilometrů za hodinu.

Podle nejnovějších zpráv od irské policie došlo v blízkosti vesnice Claddaghduff k tragické události. Silný vítr strhl jeden z mobilních domů ležících na pobřeží z útesu v době, kdy v něm byla padesátiletá žena.

Bouře Ali se následně přesunula k Severnímu Irsku a v jednom z parků ve městě Newry zapříčinila pád vzrostlých stromů. Jeden ze stromů zabil dvacetiletého muže v parku Slieve Gullion a další musel být převezen do nemocnice s lehčím zraněním. Momentálně je v Severním Irsku bez elektrického proudu kolem 25 tisíc domácností a podniků a potrvá několik dní, než se podaří všechny dodávky obnovit.

Bouře Ali přinesla na ostrovy silné větry a nepříznivé počasí, díky kterému bylo zrušeno nebo zpožděno desítky letů do Dublinu. V tuto chvíli už se bouře postupně přesouvá na Skotsko, severní Anglii a Wales.

Silný vítr už zaznamenávají meteorologové po celém území Irska a Severního Irska. Úřady varovaly veřejnost před silným nárazovým větrem, který bude ostrovy sužovat ještě několik dní. Bouře už vážně narušila i silniční, železniční a trajektovou dopravu ve Skotsku. Vítr strhnul i několik střech v Edinburghu, kde musela být dočasně uzavřena i jedna z ulic.

Bouře Ali je první silnou bouří, která letos zasáhla Velkou Británii. V loňském roce ostrovy zasáhla bouře Ophelia, která zabila tři osoby. Vítr byl tak silný, že převrátil i několik automobilů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu