ZMĚNIT MÍSTO

Letní počasí v ČR brzy vystřídá studená fronta a silný nárazový vítr

21.09.2018

První polovina září byla teplotně nadprůměrná a na většině území spadlo vydatné množství dešťových srážek, díky čemuž půda znovu získala potřebnou vláhu. Teplé počasí by mělo v ČR vydržet přibližně do konce pracovního týdne, než na naše území vstoupí studená fronta. Od pondělí bude spíše oblačno a denní teploty poklesnou na 16 stupňů Celsia. Meteorologové varují i před silným nárazovým větrem, který by mohl místy dosahovat rychlosti až 100 kilometrů za hodinu.

Slunečné počasí v České republice vydrží pravděpodobně do konce tohoto týdne. Na východě území se bude formovat oblačnost už tuto sobotu a vyskytnou se i slabší přeháňky. Do konce týdne se denní teploty budou stále pohybovat kolem 20 stupňů a v noci mohou poklesnout až na 9 stupňů.

V neděli denní teplota mírně poklesne a bude se pohybovat kolem 16 - 19 stupňů. Večer bude převážně oblačno s častým výskytem dešťových srážek. V noci se k nám už dostane ze západní Evropy frontální systém a přidají se i vytrvalejší deště. Vítr bude v závěru dne zesilovat a na některých místech by mohl dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů za hodinu.

Od pondělí se s příchodem studené fronty výrazně ochladí a denní teploty by se měly pohybovat kolem 14 - 17 stupni Celsia. Na nejvyšších hřebenech hor by mohl napadnout i první sníh. Meteorologové rovněž varují, že v pondělí bude na celém území ČR vanout silný nárazový vítr a je více než pravděpodobné, že o víkendu bude dokonce vydána výstraha před silným větrem.

Od půlky týdne bude místy oblačno a v závěru dne se mohou vyskytnout dešťové srážky. Denní teploty poklesnou na 11 - 16 stupňů. V noci se setkáte s teplotami kolem šesti stupňů Celsia. Ke konci září se začnou stále častěji vyskytovat i mlha.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu