ZMĚNIT MÍSTO

Tajfun Trami zasáhl Japonsko a Okinawu

01.10.2018

Japonsko o víkendu zasáhl tajfun Trami, kvůli kterému bylo zrušeno více než tisíc letů. Tajfun přinesl silné větry, které už zranily osm desítek lidí. Trami přímo ohrožuje několik milionů lidí v Japonku i Okinawě, kde vyvolal rozsáhlé záplavy.

Tajfun Trami ničí vše co mu stojí v cestě a způsobuje ohromné škody na majetku. Větry vanoucí rychlostí až 200 kilometrů za hodinu doprovází bouře a přívalové deště. V neděli byl Tajfun Trami svou silou ekvivalentní hurikánu třetí kategorie a Japonsko bude ohrožovat nejpozději do pondělí.

V neděli dosahovala rychlost větru tajfunu Trami 150 kilometrů za hodinu. Ještě ten den večer tajfun pustošil prefekturu Wakayama poblíž města Tanabe. Nejsilnější větry byly zaznamenány v sobotu na Okinawě. Rychlost větru nedaleko města Naha přesáhla hranici dvou set kilometrů za hodinu.

Podle všech dosavadních informací je stále pohřešovaná jedna osoba v prefektuře Miyazaki. Většinu zranění utrpěli lidé od všudypřítomného popraskaného skla z výškových budov. U více než 205 tisíc domácností byly nahlášeny výpadky elektřiny a některé jsou kvůli záplavám zatopeny, protože se tamější řeka vylila ze svých břehů.

Tajfun Trami doprovází natolik silné větry, že muselo být uzavřeno i mezinárodní letiště Kansai v Osace a Naha na Okinawě. Situace se postupně zlepšuje, protože Tajfun postupně ztrácí na síle a přesouvá se do oblasti východního Japonka. Tajfun Trami opustí pevninskou část Japonska v pondělí v noci.

Japonsko v letošním roce zažívá doslova peklo, protože na jeho území už udeřilo několik silných tajfunů, které způsobily miliardové škody. Zároveň se místní obyvatelé potýkali se smrtící vlnou veder a záplavami, které se vybraly mnoho lidských životů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu