ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Michael se nezadržitelně přibližuje na Floridu

10.10.2018

Hurikán Michael se prohnal střední Amerikou, kde zabil 12 lidí a směřuje na Floridu. Hurikán Michael rychle zesílil na druhý stupeň a vzhledem k blížící se hrozbě, už několik dní probíhají na Floridě rozsáhlé evakuace. Při současné rychlosti dorazí hurikán na Floridu už ve středu a přinese silné větry a vydatné deště.

Momentálně se hurikán Michael nachází v oblasti Mexického zálivu a směřuje na Floridu. Pobřežní oblasti včetně Panama City Beach byly evakuovány už v úterý a více než 120 tisíc lidí muselo dočasně opustit své domovy.

Větry, které doprovází hurikán Michael, se v úterý pohybovaly rychlostí kolem 160 kilometrů za hodinu a pravděpodobně rychlost větru poroste až na 180 kilometrů za hodinu, než dojde ke kontaktu s pevninou. Vody v Mexickém zálivu jsou teplé a díky optimálním atmosférickým podmínkám může dojít k umocnění bouře.

Před vstupem do Mexického zálivu se hurikán Michael prohnal Salvadorem, Hondurasem, Guatemalou a Nikaraguou, kde zabil nejméně 12 lidí. Silné větry zde strhnuly desítky střech a na řadách obydlí způsobily vážné škody.

Podle meteorologů by Hurikán Michael mohl přinést i vydatné srážky na Kubu, což by mohlo vyvolat povodně a rozsáhlé sesuvy půdy ve výše položených oblastech. Pokud se naplní obavy, tak se hurikán Michael stane jednou z nejhorších bouří, která zasáhla Floridu za uplynulou dekádu.

Floridský guvernér Rick Scott bere blížící se hurikán velmi vážně a vyhlásil stav nouze už ve více než třiceti okresech. Momentálně už je v plné pohotovosti i národní garda v oblasti od Tampy Bay po Panhandle a vyčkává na blížící se hurikán Michael. Po kontaktu hurikánu s pevninou přinese hurikán silné větry a vydatné deště na celou Floridu, Jižní Karolínu, Alabamu a Tennessee.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu