ZMĚNIT MÍSTO

Na Mexiko se ženou tropické bouře Willa a Vicente

24.10.2018

V úterý se k západnímu pobřeží Mexika přiblížily hned dvě silné tropické bouře. Tropická bouře Willa se momentálně nachází ve vzdálenosti necelých 250 kilometrů od města Mazatlan a jedná se o bouři čtvrté kategorie. Druhá bouře, které směřuje na Mexiko, nese název Vicente a míří od Guatemaly, kde se vytvořila minulou sobotu.

Tropická bouře Willa je rozhodně silnější než Vicente a doprovází ji větry vanoucí rychlostí kolem 220 kilometrů za hodinu. Ve večerních hodinách došlo k mírnému zeslabení, ale i přesto je bouře stále extrémně nebezpečná.

Bouře Willa se vytvořila už v půlce října ve vodách Atlantiku, odkud se přesunula na poloostrov Yucatán a následně k Belize. Za několik dní se tropická bouře Willa vydala do vod Tichého oceánu a nabírala na síle. Pracovníci z centra pro hurikány a meteorologové předpokládají, že bouře Willa bude nadále slábnout. Zároveň však bylo vydáno varování před silným nárazovým větrem a přívalovými dešti v oblasti severozápadního a jihozápadního Mexika.

Jakmile se bouře Willa přiblíží k Mexiku, mohou srážky a větry ohrozit i Texas, který se ještě vzpamatovává ze záplav, které stát postihly před týdnem.

Druhá bouře, která směřuje k Mexiku je Vicente a utvořila se minulý týden u Guatemaly. Pokud bude bouře pokračovat ve své dráze, ohrozí stát Oaxaca v Mexiku záplavami. Nedávno se zde rozvodnila řeka Valle Nacional, která se nachází nedaleko města Chiltepic. Desítky domů bylo zaplaveno, a pokud budou srážky pokračovat, mohly by se na některých místech vyskytnout i sesuvy půdy.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu