ZMĚNIT MÍSTO

V Česku se ochladí a povane silný vítr

24.10.2018

Ještě nedávno na území České republiky panovaly velmi příznivé denní teploty a babí léto. Od úterý se však nejspíš definitivně rozloučíme s letním počasím a rtuť teploměru spadne až o deset stupňů Celsia.

Od úterý do středy tohoto týdne bylo meteorology vydáno varování před silným nárazovým větrem, který může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů za hodinu. Silný vítr nejspíš zasáhne celé území a podle všeho způsobí velké škody, jako vichřice, které Česko zasáhla koncem září a napáchala škody za statisíce.

V závěru října by měla být obloha převážně oblačná a přidají se i dešťové srážky a ráno se začnou vyskytovat stále častěji mlhy. Rána budou stále chladnější a denní teploty se budou pohybovat mezi 11 - 15 stupni Celsia.

Ochlazení přinese zejména silný nárazový vítr, který z úterý na středu vstoupí na naše území. Ranní teploty se budou pohybovat na většině míst ČR jen několik stupňů nad nulou a teploty v noci nepřekročí hranici pěti stupňů Celsia nad nulou.

Od poloviny týdne bude obloha převážně zatažená a častěji se objeví dešťové srážky. Denní teploty poklesnou na průměrných 12 stupňů Celsia a noční se budou pohybovat kolem čtyř stupňů. Ve vyšších polohách by mohla rtuť teploměru klesnout pod bod mrazu a nejsou vyloučeny sněhové srážky.

Ke konci týdne bude oblačnosti postupně ubývat a ustane i silný vítr. Přes den bude převážně polojasno, ale ojediněle se mohou vyskytnout i přeháňky. Denní teploty budou ke konci týdne v Čechách klesat až na 11 stupňů Celsia. Na Moravě bude o několik stupňů tepleji a noční teploty se budou pohybovat kolem třech stupňů Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu