ZMĚNIT MÍSTO

Západní a centrální část USA zasypal sníh

05.10.2013

5. října 2013 - New York (ČTK) - Západní a centrální část Spojených států zasypal sníh. Silná a pro říjen neobvyklá vánice lámala stromy a vynutila si zavření některých státních úřadů a zhruba 612 kilometrů dálnice v oblasti Wyomingu a Jižní Dakoty. V některých částech oblasti napadlo až 94 centimetrů sněhu. Vyplývá to ze zpráv Národního meteorologického úřadu a dálničního úřadu. 


    "Pro toto roční období to není normální, ale není to neslýchané," řekl agentuře Reuters Cory Martin z Národního meteorologického úřadu. "Ale takové množství sněhu při bouři v říjnu je na horním konci." 
    Meteorologická služba rovněž vydala varování před vánicemi a zimními bouřemi v některých oblastech až do soboty ráno. V Oklahomě se čekají také silné deště, kroupy o velikosti golfového míčku a vítr o rychlosti 96 až 112 kilometrů v hodině. Oblastí Středozápadu se pak prohnalo tornádo. 
    Také na meteorologickou službu má vliv uzavření některých federálních úřadů. V práci je nyní pouze omezený počet zaměstnanců, napsala agentura Reuters. 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu