ZMĚNIT MÍSTO

Bouře v jižní části Nepálu zabily tři desítky osob

04.04.2019

Nedávné bouře, které se odehrály nedaleko města Káthmándú, byly mimořádně ničivé a několik vesnic odkázaných na zemědělství utrpělo velké ztráty na životech. Během bouří bylo zabito 31 osob a přes 400 jich utrpělo zranění.

Bouře některé vesnice zcela odřízla a záchranáři měli velké problémy se včas dostat ke všem raněným lidem. Bouře se prohnala v neděli večer skrze zemědělské oblasti Bara a Parsa, které se nachází ve vzdálenosti 120 kilometrů od hlavního města.

Podle místních zdrojů bylo nejvíce lidí zraněno v důsledku padajících sutin a trosek z místních obydlí. Záchranářům a hasičům se podařilo dostat do všech postižených míst až v pondělí odpoledne. Do záchranných prací jsou zapojeni i vojáci a policisté.

Podle místního velitele policie se na ulicích nachází desítky převrácených automobilů v důsledku silných nárazových větrů. Po celém jižním Nepálu jsou vyvrácené stromy a telefonní a elektrické sloupy.

Meteorologové říkají, že silné bouře jsou v této části světa v tuto dobu běžnou záležitostí, ale nebývají silné, jako ta letošní. Vzhledem k tomu, že většina občanů zde žije v provizorních obydlích, musí v tuto dobu zápolit s nánosy bahna a sutin.

Letošní bouře v Nepálu zasáhly přes 100 tisíc obyvatel, kterým teď nezbývá nic jiného než budovat nová obydlí. Mnozí z nich jsou odkázána na humanitární pomoc, protože žijí pod hranicí chudoby. Do oblasti už teď proudí humanitární pomoc z celého světa a na místě jsou i pracovníci Červeného kříže.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu