ZMĚNIT MÍSTO

V České republice bude v dohledné době vysazeno deset milionů stromů

07.04.2019

Po delší úvaze dospělo Ministerstvo životního prostředí k jednoznačnému závěru, že je nutno provést výsadbu deseti milionů stromů na celém území České republiky. Mezi hlavní důvody výsadby patří zmírnění dopadů spojených se suchem a úbytkem spodních vod. Díky rozsáhlé výsadbě stromů bude zmírněna i půdní eroze a v poslední řadě se dřeviny podílí i na ochlazování stále více se přehřívajících měst.

Ambiciózní projekt, vznikl za spolupráce Ministerstva životního prostředí, nadace Partnerství a třiceti dalších organizací. Je tím nejlepším krokem, který může lidstvo udělat, aby zmírnilo dopady sucha, které Česko sužuje už řadu let po sobě.

Ředitel nadace Partnerství Miroslav Kunrata si je plně vědom, že je nutno okamžitě začít přizpůsobovat okolní krajinu v důsledku nedávné změny klimatu. V minulosti docházelo v ČR k rozsáhlému odlesňování z důvodu narůstající zemědělské produkce. Brzy se však ukázalo, že to byla velká chyba, protože stromy významně zkvalitňují ovzduší, zpomalují půdní erozi a ochlazují okolní prostředí. Jejich nedostatek bude brzy vyřešen díky výsadbě deseti milionů mladých stromů. Všech těchto skutečností si je plně vědom současný ministr životního prostředí Richard Brabec, který vynaloží veškeré úsilí, aby byl projekt včas realizován.

Jedná se o natolik rozsáhlý projekt, že do jeho realizace bude moci zasáhnout každý občan, který se registruje na portálů Ministerstva zemědělství. Díky tomu budete mít možnost se podílet při výsadbě jednotlivých stromů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu