ZMĚNIT MÍSTO

Argentinu zasáhly rozsáhlé záplavy

23.04.2019

Severní Argentina se momentálně potýká s ničivými záplavami, které už si vyžádaly nejméně dvě oběti na životech. Několik dní zde zuřily bouře, které doprovázely přívalové deště a za krátkou dobu spadlo v provinciích Resistencia a Corrientes přes 200 milimetrů srážek.

Záplavy zuří i v provincii Chaco, která se nachází na severovýchodní části Argentiny. Bouře zde napáchaly velké škody a není jasné, kdy povodně ustoupí, protože meteorologové hlásí nepříznivé počasí i v následujících dnech.

Dva lidé zahynuli na následky zásahu elektrickým proudem v době, když se snažili umístit pytle s pískem proti divoké vodě. V celé oblasti jsou hlášeny výpadky elektrického proudu a místní ulice se proměnily v řeky. Hasiči museli evakuovat bezmála dva tisíce osob.

Ve městě Resistencia letos spadlo už přes 1150 milimetrů srážek, což je ohromné množství. Roční průměrný úhrn srážek v této oblasti totiž činí 1300 milimetrů. Podle meteorologů stojí za nezvykle vydatnými srážkami El Niňo, díky němuž se oteplují vody v Tichém oceánu, což se ve výsledku značně podílí na počasí po celém světě.

V letošním roce už byly záplavami zasaženy i další země ležící v Jižní Americe, jako je Brazílie, Paraguay, Uruguay. Nejvíce srážek spadlo v letošním roce ve městě Resistencia na začátku ledna. Za jediný den zde spadlo rekordních 225 milimetrů srážek.

Je jisté, že škody, které záplavy v Argentině způsobily, se vyšplhají do milionů a hasičům potrvá týdny, než dají vše do původního stavu. Momentální stav je takový, že v ulicích města je více než metr vody.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.