ZMĚNIT MÍSTO

S požárem ve státě Washington bojuje přes 400 hasičů

07.06.2019

V současné době zuří v centrálním Washingtonu nedaleko dálnice 243 požár, který se rychle rozrůstá a donutil už evakuovat tisíce osob. Obrovský mrak kouře výrazně snižuje kvalitu ovzduší po celém státu Washington a zachytily ho i satelity.

Hasiči bojují s požárem v okrese Grant County už od úterý a v té době zaujímal plochu kolem pěti tisíc akrů. Oheň se rychle šíří a ve středu už řádil na ploše dvaceti tisíc akrů. Okolní krajina je vyprahlá a rychlému rozšiřování ohně napomáhají i silné větry, které zde v posledních dnech vanou.

Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli ještě neznámá a je předmětem vyšetřování. Hasičům práci znesnadňuje i okolní kopcovitý a členitý terén, který je mnohdy velmi těžko přístupný. V tuto chvíli už byly do boje s požárem zapojeny všechny hasičské jednotky z celého státu a za pomocí leteckého tankeru a několika vrtulníků se snaží oheň uhasit.

Do čtvrtka nebyly hlášeny žádné zranění ani škody na majetku. Hasičům se podařilo oheň udržet v místním kaňonu nedaleko Lower Crab Creek, kde požár nemůže napáchat větší škody na majetku. Jelikož požár odřízl některé komunikace, musely být dočasně uzavřeny. Pro všechny evakuované osoby zřídil Červený kříž dočasný úkryt v blízkosti školy Royal City Intermediate School, kde jim poskytne vodu, potraviny a hygienické potřeby včetně přístřeší.

Úřady si dělají starost s kvalitou ovzduší, která se nejvíce díky kouři zhoršila v okresech Franklin, Whitman a Adams. Větší nebezpečí hrozí především osobám, které mají plicní nebo srdeční potíže. Oblak kouře je vysoký minimálně tři kilometry a díky větru se momentálně přesouvá směrem na východ země.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu