ZMĚNIT MÍSTO

Českou republikou se prohnaly silné bouřky doprovázené krupobitím

14.06.2019

V půlce týdne na mnoha místech Česka řádily silné bouřky, které doprovázely přívalové deště a na Mělnicku padaly i velké kroupy. Od čtvrtka se bouřky přesunuly na východ země a v sobotu by měly zasáhnout i Moravu. Meteorologové varují před silným nárazovým větrem, krupobitím i možností rozvodnění menších toků.

Denní teploty se v Česku od začátku týdne pohybují kolem třiceti stupňů a ty noční kolem dvaceti. Na mnoha místech vystoupají až na 32 stupňů. K mírnějšímu ochlazení dojde až v sobotu, kdy se celou Českou republikou proženou bouřky doprovázené přívalovými dešti a větrem vanoucím až 85 kilometrů v hodině.

Z počátku týdne se silné bouřky vyskytovaly většinou na západě a severozápadě České republiky. Od středy zasáhly Středočeský i Ústecký kraj a neušetřily ani hlavní město Prahu. Dále se přesouvaly směrem na Děčín, Nymburk a Mělník, kde bouřku doprovázelo i krupobití. V Praze dokonce došlo k bleskové záplavě poblíž stadionu Eden. Hasiči zde museli vyjíždět ke dvěma desítkám zásahů.

Podle meteorologů se k nám bouřky vrátí už v sobotu, kdy se k nám přiblíží zvlněná studená fronta. Nejvíce bouřek se bude vyskytovat ve Středočeském, Libereckém, Královéhradeckém, Moravskoslezském, Pardubickém a Jihočeském kraji. Bouřky by měly v odpoledních hodinách zasáhnout kraj Vysočina, kde meteorologové varují před silným nárazovým větrem a přívalovými dešti.

V sobotu v noci se už bouřky mohou vyskytovat i v Plzeňském, Zlínském, Olomouckém, Karlovarském a Zlínském kraji. Častější výskyt lokálních bouřek je hlášen i v Jihomoravském kraji, kde se teploty pohybují kolem třiceti stupňů Celsia od počátku týdne.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu