ZMĚNIT MÍSTO

Vlna veder zasáhne příští týden celou Evropu

22.06.2019

Po krátkém ochlazení se od příštího týdne vrací do Evropy vysoké teploty, které se na některých místech vyšplhají až na 40 stupňů Celsia. Horký vzduch, který do Evropy proudí z Afriky, zajistí vysoké teploty i v České republice, kde se rtuť teploměru může vyšplhat v závěru příštího týdne až k 36 stupňům Celsia.

Většinu zemí Evropy v červnu sužovaly teploty překračující 30 stupňů Celsia, to nejhorší se však teprve blíží. Celý následující týden bude do Evropy proudit horký vzduch z Afriky, který se do Evropy dostane díky kombinaci bouří nad Atlantikem a vysokého tlaku vzduchu. Teploty díky tomu vystoupí až na 40 stupňů Celsia. Nejvyšší teploty zaznamenají obyvatelé Španělska, Francie a Německa.

Horké počasí bude nejvíce sužovat západní a střední Evropu a už od počátku příštího týdne se budou teploty pohybovat nad 32 stupňů Celsia. V půlce týdne bude vlna veder nejvíce ohrožovat města Madrid, Mnichov, Curych, Milán a Prahu.

Vysoké teploty tentokrát dorazí i do Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Oproti běžným dvaceti stupňům Celsia, by teplota v příštím týdnu mohla vzrůst až na 28 stupňů, což není pro tuto oblast obvyklé.

Vlna veder bude vrcholit v pátek příštího týdne, kdy teploty mohou vystoupat až na 40 stupňů Celsia. Takto vysoké teploty mohou být zdravotně nebezpečné pro starší občany, kterým se doporučuje výrazně omezit pohyb na slunci v poledních a odpoledních hodinách.

Vlna veder se po teplotně přívětivém víkendu vrátí i do České republiky už od úterý a vydrží minimálně do konce měsíce. Od úterka se vrátí třicítky a postupně se bude oteplovat až na 36 stupňů Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu