ZMĚNIT MÍSTO

Po krátkém ochlazení se v Česku začne pozvolna oteplovat

14.07.2019

Celý týden panovaly na našem území spíše podprůměrné teploty, které vystřídaly předcházející tropické třicítky. Prozatím je červenec srážkově spíše podprůměrný a vydatnější srážky meteorologové očekávají až začátkem srpna. Od začátku příštího týdne se začne pomalu oteplovat a koncem by se mohly teploty vyšplhat až ke třiceti stupňům Celsia.

V posledních týdnech docházelo v České republice k velkým teplotním výkyvům. Začátkem července teploty překračovaly třicet stupňů Celsia a krátce na to došlo k prudkému ochlazení, které srazily noční teploty v horách i pod bod mrazu. Celkově byl druhý červencový týden teplotně podprůměrný a denní maxima se pohybovala kolem dvaceti stupňů Celsia.

Podle meteorologů budou nadcházející dva týdny srážkově podprůměrné a vyskytovat se budou spíše lokální deště, při kterých spadne jen několik milimetrů srážek, což nevyřeší dlouhodobý srážkový deficit na většině míst země. Dlouhodobější výhled napovídá, že více srážek lze očekávat až koncem druhého srpnového týdne.

Začátkem týdne bude spíše oblačno a denní teploty se budou pohybovat kolem 23 stupňů. Noční teploty mohou klesnout na 9 stupňů a ojediněle se mohou vyskytnout i přeháňky. V půlce týdne bude spíše polojasno a teploty vzrostou až na 25 stupňů Celsia. Koncem pracovního týdne se budou už denní teploty pohybovat kolem 28 stupňů Celsia. O víkendu se na našem území mohou vyskytnout i bouřky a bude převážně oblačno. Denní teploty by mohly překročit 30 stupňů Celsia.

Nejvyšší teploty lze očekávat až v polovině srpna, ale brzy je vystřídá ochlazení, které stabilizuje denní teploty na průměrných 25 stupňů Celsia. V závěru srpna meteorologové očekávají častější bouřky doprovázené vydatnějšími dešťovými srážkami.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu