ZMĚNIT MÍSTO

Do Evropy míří další vlna horkého vzduchu z Afriky

21.07.2019

Po citelném ochlazení se do Evropy od příštího týdne opět vrátí léto a do konce července by nás měly provázet teploty kolem třiceti stupňů Celsia. Momentálně do Evropy proudí vlna horkého vzduchu z Afriky, díky čemuž razantně vzrostou teploty ve většině zemí Evropy včetně České republiky.

Není tomu ani měsíc, co takřka polovinu Evropy zasáhla vlna veder, a na některých místech teploty překračovaly hranici čtyřicet stupňů Celsia. Koncem června padaly teplotní rekordy ve Francii, Německu, Rakousku, Maďarsku, Litvě a Polsku.

Další horká vlna vzduchu, která na Evropu směřuje, by měla podle meteorologů vyhnat teploty až na 37 stupňů Celsia. V České republice by se měly nejvyšší teploty pohybovat kolem 31 stupňů Celsia. Díky velmi pomalému pohybu bouřkového systému nad Atlantikem, který do Evropy vhání horký vzduch z Afriky lze očekávat, že nadcházející vlna horkého vzduchu bude ohřívat Evropu nejméně pět dnů.

Vlna veder směřuje ze Španělska do Francie a potom zasáhne i Belgii, Německo, Švýcarsko a Itálii. Nejvyšší teploty budou v příštím týdnu ve Španělsku a rtuť teploměru se zde může vyšplhat až na 38 stupňů Celsia. Příliv horkého vzduchu způsobí prudký nárůst teplot i ve Velké Británii a Nizozemsku. Denní teploty v Londýně, Bruselu a Amsterdamu se budou pohybovat kolem 32 stupňů Celsia. Podobné teploty budou od začátku týdne i v německých městech Berlín, Mnichov a Frankfurt.

V České republice bude nejtepleji ve Středočeském, Jihomoravském a Ústeckém kraji. Kromě vysokých teplot nás budou provázet po zbytek července většinou slunečné dny s minimem dešťových srážek.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu