ZMĚNIT MÍSTO

Cyklóna z Biskajského zálivu směřuje na Velkou Británii

31.07.2019

Meteorologové nedávno varovali, že se ve vodách Biskajského zálivu utvořila cyklóna, která s největší pravděpodobností zasáhne Velkou Británii a ovlivní i počasí na severu Francie. V úterý cyklóna zasáhla pobřeží Cornwallu a udeřila větry vanoucími rychlostí až 110 kilometrů za hodinu. Cyklóna do oblasti přinese enormní množství dešťových srážek, proto už bylo vydáno varování před povodněmi.

Extrémní výkyvy počasí v poslední době přinesly do Evropy cyklónu, která je v této oblasti něčím zcela ojedinělým. Meteorologové zároveň upozorňují, že by negativní dopady z blížící se cyklóny měly být minimální, protože se výrazně zpomalí po kontaktu s pobřežím Velké Británie.

Cyklóna do Velké Británie přinese bouře, při kterých by mohlo spadnout za necelé dvě hodiny až 60 milimetrů srážek. V Severní Anglii by se místy mohlo vyskytnout i krupobití, proto je zde už od úterního rána vydáno varování před nebezpečným počasím. Od středy dorazí bouřky a silné deště i do Walesu, jihovýchodní Anglie a s největší pravděpodobností zasáhnou i Londýn.

Meteorologové předpovídají, že nejvíce srážek přinese cyklóna do oblasti severozápadní Anglie a východního Walesu. Varování před možnými povodněmi bylo ve Velké Británii vyhlášeno ve většině oblastí. Silné nárazové větry by mohly v pobřežních oblastech zapříčinit i výpadky elektrického proudu. Ve středu dorazí silné větry a bouře i do severní Francie a na pobřeží Bretaně.

Postupující hluboká cyklóna by také mohla dočasně přerušit námořní dopravu v oblasti Biskajského zálivu a francouzského pobřeží. Prozatím dělá největší starosti občanům Velké Británie silný vítr, který už v některých pobřežních městech způsobil škody na majetku.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu