ZMĚNIT MÍSTO

Silný vítr při bouřce na Olomoucku strhával střechy

23.08.2019

V úterý v noci zasáhla silná bouřka Olomoucký kraj a silný vítr vyrvával z kořenů stromy a strhnul i několik střech. Nejvíce škod je hlášeno v Uničově, a Lošticích. Hasiči museli v noci na středu podniknout přes 25 výjezdů.

Při bouři vanul silný nárazový vítr, který na mnoha místech vyvrátil stromy a zablokoval místní pozemní komunikace. Nejvíce škod bouře způsobila v brzkých ranních hodinách. V některých případech stromy poničily balkóny domů nebo stojící automobily.

Podle hasičů bylo hlášeno velké množství výjezdů v Moravičanech a Palotíně. V Uničově vítr při bouři strhnul celou střechu z jednoho domu a zničil i komín, který padl na garáž. Hasiči ihned celý objekt zabezpečili, aby nedošlo ke zranění v důsledku padajících sutin z domu.

Kromě odklízení trosek stržených střech měli hasiči nejvíce práce především s odklízením popadaných a vyvrácených stromů. Jen v Uničově poryvy větru vyvrátily nejméně 35 stromů. Jeden ze vzrostlých stromů spadl přímo na stojící vozidlo, které zdemoloval.

Úklidové práce začaly krátce po bouři a potrvají nejpozději do soboty. Odklizení vzrostlých stromů zabere nějaký čas a byly na něj nasazeny tři pracovní čety, které budou mít k dispozici veškerou potřebnou techniku. Bouře zkomplikovala i železniční dopravu, která pak byla v bleskovém čase opět obnovena a vlaky tak měly jen minimální zpoždění.

Na jedné z tratí spadlý strom poničil jedno z trakčních vedení a nedaleko Maravičan došlo ke srážce vlaku a vyvráceným stromem. Na štěstí nedošlo k vykolejení nákladního vlaku a nikdo neutrpěl zranění. Další z padlých stromů poškodil jednu ze zahrádek zdejší restaurace.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu