ZMĚNIT MÍSTO

Začátkem září se v České republice výrazně ochladí

31.08.2019

Poslední srpnový týden byl teplotně nadprůměrný a na třech meteorologických stanicích teplota přesáhla 33 stupňů Celsia. Ve čtvrtek bylo nejtepleji v Bojkovicích, Doksanech a ve Strážnici. Vysoké teploty vydrží v ČR do neděle a poté se díky přicházející studené frontě výrazně ochladí a na většině území se budou vyskytovat dešťové přeháňky a místy i bouřky. Od poloviny příštího týdne se budou denní maxima pohybovat mezi 20 - 24 stupni Celsia.

Ještě o víkendu by se měly teploty pohybovat kolem třiceti stupňů Celsia, ale postupně začne přicházet od západu oblačnost a ojediněle se mohou vyskytnout i přeháňky.

Od pondělí bude už na většině území zataženo a očekávají se i vydatnější dešťové přeháňky. Díky studené frontě spadnou denní teploty na průměrných 23 - 25 stupňů Celsia. Na Východě země se mohou teploty vyšplhat až na 28 stupňů Celsia. Noční teploty se budou začátkem příštího týdne pohybovat kolem patnácti stupňů Celsia.

Od poloviny týdne se budou denní maxima pohybovat kolem 23 stupňů celsia a na většině území se mohou vyskytnout přeháňky. Noční teploty poklesnou na 12 stupňů Celsia a ke konci týdne počítejte s denními teplotami kolem 22 stupňů Celsia.

Je třeba brát v potaz, že prudké ochlazení se bude zpočátku týkat jen Čech, ale úterý se začne ochlazovat i na Moravě a ve Slezsku. K největšímu ochlazení dojde až ve středu příštího týdne, kdy se mají podle meteorologů teploty pohybovat jen mezi 15 - 19 stupni Celsia.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu