ZMĚNIT MÍSTO

Při povodních ve východním Španělsku zahynuli čtyři lidé

14.09.2019

Situace ohledně záplav na východě Španělska se nadále vyhrocuje a divoká voda stále proniká do mnoha měst a údolí. Nejhorší situace je v oblasti Valencie, Andalusie a Almerie, kde hasiči a záchranáři nepřetržitě pomáhají uvíznutým osobám. Při povodních ve Španělsku do dnešního dne zemřeli tři muži a jedna žena.

První z obětí byl muž žijící v Almerii, který byl uvězněn v jednom ze zatopených tunelů v pátek tohoto týdne. Podle svědků voda zaplavila tunel za velmi krátkou dobu a muž neměl čas uprchnout. Další z obětí byl mladý muž z Andalusie, kterého našla jedna z helikoptér místních záchranářů.

Mezi další oběti patří starší muž a žena z vesničky Caudete, která se nachází sto kilometrů od Valencie. Oba zemřeli poté, co divoká voda strhnula automobil ze silnice, kterou následně zcela zaplavila.

V některých oblastech je situace i nadále kritická a v mnohých městech zůstává stále uvězněno desítky obyvatel. Ve městě Orihuela divoká voda smetla ze silnic několik automobilů a dočasně musely být uzavřeny i školy.

Zatím je v nedohlednu, kdy by se situace měla zlepšit, protože od příštího týdne by měly dorazit další přívalové deště, které situaci ještě více zkomplikují. Už dnes v některých oblastech spadlo přes 450 milimetrů srážek za pouhých 24 hodin. Nejvíce rozvodněná je řeka Clariano, která zatopila město Otinyent.

Silné dešťové srážky byly v předcházejících dnech i ve známém pobřežním letovisku Costa Blanca. Několik dní zde vane silný vítr a denní úhrn srážek se pohybuje kolem 120 milimetrů. V dalších dnech budou povodně ohrožovat i jižní Španělsko, severní Alžírsko a ostrv Mallorca.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu