ZMĚNIT MÍSTO

Do České republiky přichází studená fronta

18.09.2019

V závěru minulého týdne ještě na většině míst České republiky panovaly letní teploty, které začátkem tohoto týdne vystřídá studená fronta. K citelnému ochlazení došlo už v pondělí a ke konci pracovního týdne by mohly na horách spadnout první sněhové přeháňky. Po celý zbytek týdne by denní maxima neměla překročit 16 stupňů Celsia a v noci může teplota klesnout n čtyři stupně Celsia.

K ochlazení dochází od počátku týdne pozvolna směrem od severu země. Od pondělí se na Liberecku přidaly i dešťové srážky a denní maxima se zde pohybovala kolem patnácti stupňů. Od úterka se začalo ochlazovat i na jihu země a ranní teploty se pohybovaly kolem desíti stupňů Celsia. K večeru se teploty v ČR pohybovaly kolem 15 - 17 stupňů Celsia a noční padly na 8 stupňů Celsia.

Středeční ráno bude ještě chladnější a rtuť teploměru se bude na většině míst pohybovat kolem 5-8 stupňů Celsia. Pocitová teplota bude ještě o několik stupňů nižší, protože bude vanout mírný severozápadní vítr. Na některých místech se mohou vyskytnout dešťové přeháňky. Denní maxima se budou pohybovat mezi 13 - 16 stupni Celsia, na jihu Moravy by mohlo být o něco tepleji.

Nejchladněji by podle meteorologů mělo být ve čtvrtek. Noční teploty by mohly klesnout až na dva stupně Celsia a ve vyšších polohách by mohlo i mrznout. Odpoledne bude převážně oblačno a maximální denní teplota nepřekročí 15 stupňů Celsia.

V pátek budou hrozit přízemní mrazíky, protože ranní teploty mohou klesnout až na jeden stupeň Celsia. Přes den nás budou provázet teploty kolem čtrnácti stupňů Celsia. Dobrou zprávou je, že koncem týdne by se v České republice mělo oteplit, protože k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu