ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Imelda vyvolala v Texasu ničivé povodně

21.09.2019

Řádění tropické bouře Imelda je u konce, ale destruktivní následky v podobě ničivých povodní dále přetrvávají v oblasti jihovýchodního Texasu. Záchranné týmy zde nepřetržitě za pomoci lodí evakuují desítky osob, které uvěznila divoká voda v jejich domovech. Do dnešního dne při záplavách v Texasu zahynuly dvě osoby.

Od čtvrtečního odpoledne začala voda pomalu ustupovat na většině míst města Houston, který byl povodněmi zasažen nejvíce. Ještě téhož dne byla zprůjezdněna i dálnice, kterou blokovalo stovky odstavených vozů.

Kvůli povodním muselo být zrušeno stovky leteckých spojů a desítky z nich po celém východním Texasu mělo velké zpoždění. Bouře Imelda přinesla do Texasu enormní množství srážek, které mnohé překvapilo. Jeden muž zemřel při bouři z důvodu zásahu elektrickým proudem, když se snažil zachránit svého koně.

Druhou obětí byl muž, který zemřel na následky utonutí, když se pokoušel projet záplavovými vodami poblíž letiště Bush Intercontinental v Houstonu. Nejvydatnějším srážkám čelil Houston v pátek, kdy zde napadlo během 24 hodin 240 milimetrů srážek. Meteorologové potvrdili, že více než 200 milimetrů srážek spadlo jen během šesti hodin.

Velké množství srážek spadlo i ve městě Beaumont. Podle všech informací zde ve čtvrtek spadlo těžko uvěřitelných 420 milimetrů. Před divokou vodou muselo uprchnout mnoho lidí do provizorně zřízených úkrytů po celém východním Texasu.

Většina z osob, které zasáhly letošní povodně, si podobným scénářem musely projít naposled v roce 2017, kdy se zde prohnal hurikán Harvey. Momentálně se vydatné deště směrem z Texasu přesouvají dále do Arkansasu a Oklahomy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu