ZMĚNIT MÍSTO

USA sužují dvě silné zimní bouře

29.11.2019

Za poslední týden způsobily zimní bouře v USA dopravní chaos a muselo být přerušeno nejméně 900 letů. Bouře jsou celkem dvě a postupně zasáhnout většinu území USA a doprovází je sněhové přeháňky a silný nárazový vítr.

Podle meteorologů jsou za vznik silných bouří v USA zodpovědné dvě hluboké tlakové níže, které přinesly vydatné dešťové a sněhové srážky do Colorada, Wyomingu, Nebrasky, Minnesoty, Wisconsinu, Iowy, Michiganu a Jižní Dakoty.

Sněhová bouře v uplynulých dnech přinesla do státu Colorado průměrně 35 centimetrů sněhu. V nedalekém Boulderu spadlo přes 50 cm, ale zatím nejvíce sněhu napadlo v oblasti okolo Eastes Parku v Coloradu. Bouře zasáhla i hlavní město Denver, ve kterém způsobila dopravní komplikace a nadále směřovala na Minnesotu. Meteorologové varují, že by bouře mohly přinést na americký Středozápad místy až jeden metr sněhové pokrývky.

Druhá z bouří řádí na západním pobřeží USA a přináší do Kalifornie a Nevady velmi silné větry a přívalové deště. Ve vyšších polohách jsou srážky sněhové a v pobřežních oblastech Los Angeles a San Diega by mohly po dobu oslav svátků díkůvzdání hrozit záplavy.

V současné době zimní bouře ohrožují přes 40 milionů obyvatel žijících v oblasti velkých jezer, Kalifornie a Arizony. V důsledku bouře musela být dočasně uzavřena i část dálnice 80, kterou ve Wyomingu zcela zavál sníh.

Špatná dopravní situace je i ve státě Nebraska, silnice jsou zledovatělé a viditelnost je minimální díky hustému sněžení. Situace na jihu USA se pomalu zlepšuje, ale dopravu stále komplikuje hustý déšť a snížená viditelnost. Obdobná situace je i na severovýchodě USA, kde déšť a silný vítr komplikuje dopravu od Atlanty až po New York.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu