ZMĚNIT MÍSTO

Záplavy v Indonésii si vybraly přes 60 obětí na životech

14.01.2020

Dlouhotrvající záplavy v Indonésii donutily desítky tisíc obyvatel opustit svá obydlí a dočasně se přesunout do provizorních útulků. Divoká voda zatopila i několik čtvrtí v hlavním městě Jakartě. Místní ulice se proměnily v řeky a obyvatelé satelitních měst museli k cestování použít lodě. Při letošních záplavách přišlo o život nejméně 66 osob.

Místní úřady sice včasně informovaly obyvatele o hrozbě před blížícími záplavami a sesuvy půdy, ale mnoho z nich do poslední chvíle nechtěli opustit své domovy, proto je počet obětí tak vysoký. Letošní povodně v Indonésii zasáhly nejméně 30 milionů lidí. Počet obětí na životech by se už podle mluvčího Národní agentury pro správu katastrof Aguse Wibowa neměl zvyšovat, protože vydatné lijáky polevily.

V samotném hlavním městě Jakartě zahynulo devět osob, zbytek obětí byl v sousedních okresech. Podle všech dosavadních záznamů, které se vedou už od 19. století, zažila letos Jakarta nejsmrtelnější povodně. Během několika bouří, jež doprovázel silný vítr, spadlo v Jakartě kolem 370 milimetrů srážek. Voda zde místy sahala až do výšky druhého patra.

Mnohým lidem, kteří byli nuceni opustit své domovy, se nepodařilo evakuovat nic, proto jsou nyní odkázáni na dávky humanitární pomoci. V západní části Jakarty dokonce došlo k pádu pětipatrové budovy. Z místa byly ihned převezeny dvě těžce zraněné osoby do místní nemocnice.

Více než tucet osob zemřel na následky úderu blesku, které doprovázely silné bouře v Lebaku. Mezi oběťmi byl i sedmiletý chlapec, kterého smetla divoká voda. Celkově bylo povodněmi zasaženo 170 oblastí v Indonésii.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.