ZMĚNIT MÍSTO

Tornádo zabilo ve státě Tennessee 24 osob a zničilo stovky budov

07.03.2020

Začátkem týdne se americkým státem Tennessee prohnalo tornádo o síle F3, které srovnalo se zemí stovky budov v oblasti Nashvillu. Brzy se ukázalo, že tornádo si vyžádalo 24 obětí na životech. Nevlídné a bouřlivé počasí pokračuje v Tennessee až do dnešního dne a na mnoha místech hrozí v důsledku přívalových dešťů záplavy.

Tornádo zasáhlo oblast východního Nashvillu a přilehlá města Mt. Julie a Donelson. Záchranáři zde v úterý pátrali po desítkách osob, které ve většině případů uvěznily trosky domu. Stovky lidí utrpělo drobná zranění a jeden manželský pár zde zabily padající trosky domu.

V úterý se ukázalo, že nejvíce obětí zahynulo v oblastech Putnam County, Wilson County a Davidson County. Záchranné práce začaly několik hodin po bouři a úklid trosek zabere minimálně týden. Desítky budov se v důsledku silného větru zhroutilo a stovky jich bylo vážně poškozeno. Tornádo poškodilo i vícepodlažní byty v Nashvillu v městské části Germantown.

Tornádo zapříčinilo v Tennessee i rozsáhlé výpadky elektřiny, které byly zaznamenány u čtyř desítek tisíc domácností. Společnost Nashville Electric uvedla, že byly poškozeny celkem čtyři rozvodny. V Okrese Nashvillu byly do konce týdne zavřeny všechny školy a tornádo narušilo i právě probíhající volby.

Ke konci pracovního týdne se ukázalo, že tornádo poškodilo i železnice, letiště a několik věznic. Silný nárazový vítr převracel i stojící automobily a způsobil ohromné materiální škody, které prozatím nebyly vyčísleny. Návštěvu Tennessee vzhledem k vážnosti situace zvažoval i Donald Trump, který vyjádřil podporu všem obyvatelům Tennessee.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.