ZMĚNIT MÍSTO

Ke konci týdne se v České republice výrazně ochladí

21.03.2020

Vzhledem k tomu, že k nám směřuje studená fronta, by se mělo ke konci týdne ochladit a na mnoha místech padnou noční teploty pod bod mrazu. Mrazivý vzduch k nám proudí od severu už od pátečního večera a srazí teploty o více než deset stupňů. Chladnější počasí nás bude provázet takřka celý příští týden a potom se začne pozvolna oteplovat.

Ještě ve čtvrtek se denní teploty na našem území pohybovaly mezi třinácti až osmnácti stupni Celsia, což nasvědčovalo brzkému příchodu Jara. Místo toho bude počátek astronomického Jara charakteristický spíše ranními mrazíky a občasnými sněhovými přeháňkami.

V pátek už bylo spíše polojasno a na celém území vanul mírný vítr. Denní maxima poklesla na 14 stupňů Celsia a noční teploty se pohybovaly kolem pěti stupňů Celsia. Objevily se i dešťové přeháňky, které ve vyšších polohách byly sněhové.

V sobotu už bude výrazně chladněji a denní teploty se budou pohybovat kolem šesti až devíti stupňů Celsia. Po celý den bude vanout studený severovýchodní vítr. Meteorologové rovněž předpovídají častější dešťové a sněhové přeháňky.

V neděli se budou denní teploty pohybovat pravděpodobně kolem třech stupňů Celsia. V horách mohou denní teploty klesnout až k mínus třem stupňům Celsia. V noci bude ještě chladněji a na některých místech by mohla teplota klesnout až na -7 stupňů Celsia.

Ve znamení nízkých teplot bude pokračovat i příští týden, kdy denní teploty od pondělí do středy nepřesáhnou čtyři stupně Celsia. Od čtvrtka se začne pozvolna oteplovat a denní teploty se budou pohybovat mezi deseti až čtrnácti stupni Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu