ZMĚNIT MÍSTO

Od poloviny dubna se do České republiky vrátí vyšší teploty

30.03.2020

Konec března byl v České republice velmi chladný, což je způsobeno studenou frontou, která se přesunuje přes naše území už druhý týden. Podobně chladno bude i začátkem dubna a noční teploty často poklesnou pod bod mrazu. Dobrou zprávou je, že od poloviny dubna se začne výrazně oteplovat a ke konci měsíce se budou denní teploty pohybovat kolem dvaceti stupňů Celsia.

První dubnový týden bude na většině území vanout studený nárazový vítr a ve vyšších polohách se můžete setkat i se sněhovými přeháňkami a teplotami pod bodem mrazu. Denní teploty by se mohly vyšplhat až na 10 stupňů Celsia, zatímco v noci bude mrznout.

Začátkem druhého dubnového týdne se bude pozvolna oteplovat a denní teploty vyrostou až na 14 stupňů Celsia. Výraznější oteplení očekávají meteorologové až od poloviny dubna. V Čechách se budou denní teploty pohybovat mezi šestnácti až osmnácti stupni a na jižní Moravě by mohly vzrůst až na příjemných 20 stupňů Celsia.

Jarní teploty vydrží až do třetího týdne a poté by se mělo opět začít ochlazovat a bude přibývat i dešťových přeháněk. Ke konci dubna se setkáte na většině míst České republiky s teplotami kolem patnácti stupňů.

S příchodem května by se měly denní teploty vyšplhat až na 23 stupňů Celsia. Dešťové srážky budou spíše lokálního charakteru a počítejte s průměrnými teplotami kolem dvaceti stupňů Celsia. Tropické třicítky by v letošním roce do České republiky měly dorazit ke konci června.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu