ZMĚNIT MÍSTO

V České republice během víkendu spadlo místy až 30 milimetrů srážek

26.05.2020

Po srážkově podprůměrném dubnu byla půda na většině našeho území vyprahlá a hrozily velké ztráty v zemědělství. Dlouho očekávané dešťové přeháňky dorazily o víkendu a místy spadlo až 30 milimetrů srážek. Další srážky nás čekají v průběhu týdne, ale budou spíše lokální. Teploty ke konci května se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů Celsia.

Nižší teploty nás provází už od soboty minulého týdne a souvisí prouděním chladného vzduchu ze severozápadu, který do České republiky přinesl vytoužené dešťové srážky. Nejvíce srážek spadlo v sobotu a v neděli. Pršelo na celém území a spadlo od deseti do třiceti milimetrů srážek.

Začátkem týdne na některých místech slabě pršelo a vanul studený severovýchodní vítr, který srazil denní teploty na průměrných 15 stupňů Celsia. V úterý už bylo na našem území převážně jasno, pouze na východě Čech se vyskytovaly bouřky a silnější dešťové přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat kolem sedmi až devíti stupňů Celsia.

V polovině týdne by mělo být podle meteorologů polojasno a dešťových srážek bude ubývat i na východě země. Denní teploty budou spíše nízké a to kolem sedmnácti stupňů Celsia. Ve čtvrtek bude převážně zataženo a měly by se vyskytovat četnější přeháňky.

Ke konci pracovního týdne se vyjasní, ale denní teploty zůstanou nadále nižší a budou se pohybovat kolem osmnácti stupňů Celsia. Vydatnější srážky by se měly vrátit až v neděli a vydrží až do pondělí. Noční teploty by mohly ve vyšších polohách spadnout až na čtyři stupně Celsia.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

TOPlist Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.