ZMĚNIT MÍSTO

Miliony kobylek v Indii ničí úrodu

28.05.2020

Krátce po úderu cyklónu Amfán, který zabil v Indii a Bangladéši přes 100 lidí, se na zemi snesly roje kobylek, které ničí úrodu na polích v sedmi indických státech. Za krátkou dobu kobylky zcela zničily 130 akrů zemědělské půdy ve státech Rajasthan, Gujarat, Maharashtra, Madhya, Pradesh, Pandžáb a Uttar Pradesh.

V letošním roce plení Indii největší roje kobylek v historii a bylo už vydáno varování, že by mohly dorazit i do hlavního města Dillí. Ze zpráv Indické organizace Locust Warning Organisation je patrné, že na zem se sneslo nejméně deset rojů, které čítají až 80 milionů jedinců.

V Indii momentálně panují i velmi vysoké teploty. Z počátku se doufalo, že vyšší teploty omezí probíhající pandemii COVID-19, ale nyní je jasné, že tomu tak není, protože v Indii roste denně počet nakažených po tisících. Mimořádně vysoké teploty podpořily i přemnožení kobylek, které momentálně sžírají vše, co jim stojí v cestě.

Roje kobylek způsobily největší škody ve státech Rádžasthán a Madhya Pradesh. Roje v těchto dvou státech zničily úrodu na ploše 124 tisíc akrů. V dalších státech už preventivně rozmístily drony, které pomáhají s postřiky proti kobylkám.

Komisařka ministerstva zemědělství v Jaipuru poznamenala, že podrobné posouzení dopadu na zemědělství bude vyhodnoceno nejdříve za týden. Roje kobylek postupují dál a jedinou zbraní proti nim jsou drony, ke kterým jsou připojeny rozprašovací zařízení rozptylující nad nimi chemikálie až po dobu deseti minut.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

TOPlist Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.