ZMĚNIT MÍSTO

Nedaleko jihovýchodního Mexika se utvořila tropická bouře Cristobal

03.06.2020

Ve vodách Mexického zálivu se utváří mohutná tropická bouře Cristobal, která by podle meteorologů měla přinést do jihovýchodního Mexika enormní srážky. Pokud se naplní předpověď, mohlo by koncem týdne v Mexiku spadnout 300 - 500 milimetrů srážek. Tropická bouře Cristobal se stala třetí bouří letošního roku v Atlantickém oceánu.

Bouře Cristobal se utvořila v zátoce Campeche a v následujících hodinách bude ohrožovat část střední Ameriky a jihovýchodního Mexika. V důsledku enormních srážek, které budou bouři doprovázet, lze očekávat bleskové povodně v pobřežních částech Mexika. Od dnešního dne tamější úřady vydaly varování před silným větrem a přívalovými dešti, které bude platit do konce týdne.

V současné době už je bouře Cristobal ve vzdálenosti necelých sedmdesáti kilometrů od města Ciudad del Carmen, jež leží v jihovýchodním Mexiku. Bouře by se měla nadále stáčet okolo zátoky Campeche a koncem týdne opustí pobřežní vody a odebere se do otevřených vod Atlantického oceánu.

Podle meteorologů bouři Cristobal doprovází větry vanoucí rychlostí až 100 kilometrů za hodinu. Nárazové větry budou zasahovat oblast do vzdálenosti sta kilometrů od centra bouře. Největší obavy dělají obyvatelům Mexika, Guatemaly a Salvadoru enormní srážky, které jsou pro tropické bouře typické.

Vzhledem k velkému množství srážek, které spadnou během několika hodin, hrozí i rozsáhlé sesuvy půdy a to jak V Mexiku, tak i Guatemale. Koncem týdne bouře opustí oblast jihovýchodního pobřeží Mexika a pravděpodobně bude pokračovat směrem na Floridu. Varování před hrozbami blížící se bouře byla preventivně vydána jak na Floridě, tak i v Texasu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno



m.Slunecno.cz

Počasí Slunecno.cz a logo Slunecno.cz
je ochranná známka

Obsah je možné šířit podle CC BY 4.0

RSS | Impressum

| Reklama | ePrivacy | Podmínky použití
Smluvní podmínky

Nastavení ochrany soukromí GDPR a personalizace

Zásady transparentnosti | Hlášení porušení pravidel

© 2010 - 2024 dodavatelé obsahu +
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.