ZMĚNIT MÍSTO

Několik stovek hasičů bojuje s požáry v severní Kalifornii

07.06.2020

Od poloviny týdne se v severní Kalifornii rozšířily čtyři požáry, které už zcela sežehly deset budov a rozšiřují se do obydlených oblastí kolem města Suisun. Hasiči už evakuovali stovky lidí včetně zvířat a snaží se požáry uhasit. Do oblasti San Francisco Bay Area bylo povoláno více než 250 hasičů, protože požár se díky silnému větru a vysokým teplotám rychle šíří.

Podle vedoucího hasičů Justina Vincenta bylo už ve středu do boje s požáry nasazeno 200 požárníků, kteří se snažili zabránit plamenům, aby se rozšířily do obydlených oblastí. Díky včasné evakuaci místních obyvatel do dnešního dne neutrpěl nikdo vážnější zranění. Co se týče zvířat, tak se hasičům povedlo zahnat do bezpečí lišky, kojoty i další druhy, pro které je tato oblast domovem.

Všechny požáry vznikly původně v divočině, kde delší dobu panují velmi vysoké teploty. Podle meteorologů je zdejší vegetace proschlá a více než dva týdny zde denní teploty překračují hranici třiceti stupňů. To vše v kombinaci se silným nárazovým větrem zapříčinilo nekontrolovatelné šíření požárů.

Hasiči varovali, že momentálně požáry přímo ohrožují více než stovku budov. Do dnešního dne plameny zničily deset budov a poškodily dalších sedmnáct. Od středy byly na pomoc s hašením nasazeny i dvě letadla a několik vrtulníků, které chrání okrajové části města Suisun před plameny.

Po příčinách vzniku požárů v okrese Suisun v tuto chvíli pátrá jednotka požárního vyšetřování v čele s komisařem. Všem obyvatelům třicetitisícového města Suisun, kteří přišli o domov, od počátku pomáhá Armáda Spásy a Červený kříž.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu