ZMĚNIT MÍSTO

Etiopie v roce 2020 schválila výsadbu pěti miliard stromů

09.06.2020

V rámci kampaně Green Legacy bude v průběhu roku po celé Etiopii postupně vysazeno 5 miliard stromů. Minulý rok bylo už vysazeno stovky milionů stromů a podle předsedy vlády bude do dvou let vysazeno deset miliard stromů. V současné době je Etiopie zalesněna z pouhých třech procent a podle OSN by do čtyř let díky výsadbě dvaceti miliard stromů mohla zalesněnost překročit hranici třiceti procent, jako tomu bylo na začátku dvacátého století.

Vláda Etiopie se už od loňského roku aktivně zapojuje do rozsáhlé výsadby stromů a v následujících čtyřech letech bude v tomto úsilí pokračovat. Cílem vlády je v roce 2020 vysadit pět miliard stromů. Ministr Abiy Ahmed, který stojí za projektem Shergar, získal loni 25 milionů dolarů, díky čemuž bylo výrazně zkrášleno hlavní město Addis Abeba.

Výrazná část finanční pomoci, která je nutná k realizaci projektu Shergar pochází od více než tří set podnikatelů. Cílem bylo získat miliardu dolarů na opravu infrastruktury hlavního města. Následně na to, začalo v květnu 2019 první rozsáhlá výsadba stromů ve státě Oromia. V červenci odstartovala samotná kampaň a denně bylo vysazeno neuvěřitelných 200 milionů mladých dřevin. Podle informací z kanceláře premiéra vlády bylo během šesti hodin vysazeno přes 100 milionů stromků.

Zní to neuvěřitelně, ale podle ministra inovací a technologie bylo v Etiopii za tři dny v červenci vysazeno přes jednu miliardu stromů. Z více než čtyř miliard stromů vysazených v roce 2019 se ujalo 82 procent. Etiopie drží světový rekord v počtu vysazených stromů za den s hodnotou 353 milionů a je zapsána v Guinnessově knize rekordů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu