ZMĚNIT MÍSTO

Požár ohrožuje město Saratoga Springs v Utahu

30.06.2020

Stovky hasičů už několik týdnů bojuje s požáry na území států Nevada, Arizona, Colorado a Utah. Jeden z požárů se přiblížil k městu Saratoga Springs v Utahu a muselo dojít k evakuaci více než poloviny obyvatel. V oblasti vane silný vítr a plameny už sežehly jeden dům a dalších 15 poškodily. V důsledku dlouhotrvajícího sucha, nízké vzdušné vlhkosti a silného nárazového větru se plameny šíří nekontrolovatelně.

Do hašení požárů už bylo zapojeno přes tisíc požárníků, protože se jim stále nedaří některé požáry uhasit. Současně probíhají od pondělního odpoledne evakuace ve státech Colorado, Nevada i Arizona. Na pomoc s požáry v těžko dostupných oblastech, jako jsou Skalisté hory, byly přivolány hasící letadla.

K nepatrnému zlepšení situace došlo ve státech Nové Mexiko a Texas. Zde se hasičům daří plameny držet pod kontrolou a daleko od obydlených oblastí. Největší hrozbou je momentálně Knolls Fire v Utahu poblíž města Saratoga Springs. Požár vznikl teprve v neděli, ale od té doby se výrazně rozšířil. Proto úředníci nařídili evakuaci více než třech tisíc domů, kde žije 13 tisíc obyvatel.

Příčina vzniku požárů u Saratoga Springs není dosud jasná, ale spekuluje se o tom, že byl založen v důsledku úderu blesku při bouřce. Další z požárů v Utahu hoří od soboty nedaleko města Draper a sežehl 450 hektarů lesního porostu. Poslední požár hasí požárnici ve městě Leamington. Dočasně zde muselo být evakuováno kolem tři set obyvatel.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu