ZMĚNIT MÍSTO

Tropická bouře Fay zasáhla východní pobřeží USA

10.07.2020

Tropická bouře Fay přinesla do států New Jersey, Maryland a Delaware silný nárazový vítr a přívalové deště, které následně rozpoutaly záplavy. Ve všech třech státech byly dočasně uzavřeny hlavní silnice, protože byly zcela zatopeny.

Bouře Fay zasáhla východní pobřeží teprve v pátek a prozatím není jasné, jestli se rozšíří i do okolních států. Podle meteorologů se bouře pomalu přesouvá směrem k New Yorku. Následně na to starosta New Yorku Bill de Blasio vyzval všechny obyvatele k ostražitosti a varoval před hrozbami, které Fay doprovází.

Zatím je velmi pravděpodobné, že by bouře Fay mohla rozpoutat lokální povodně v některých městských částech. Dalším rizikem by mohly být výpadky elektřiny v důsledku popadaných stromů a porušeného vedení. Z důvodů bouře přerušil svou návštěvu New Hampshire i americký prezident Donald Trump. Tiskový mluvčí Bílého domu uvedl, že schůze bude zpožděna nejméně o týden.

Během pátku bouře Fay zapříčinila záplavy v jižní části Marylandu. Voda zde na několik hodin zcela zaplavila dálnice 90, 113 a 528. Hasiči mají spoustu práce s odklízením stovek popadaných stromů ve státu Maryland i Delaware.

Ve státě Delaware byly dočasně uzavřeny i všechny pláže. Stát New Jersey byl prozatím zasažen jen částečně a varování je zde vyhlášeno v oblasti Atlantic City, Cape May a Vily. Voda zde zaplavila i jeden z mostů, který musel být na několik hodin uzavřen. Momentálně hasiči odčerpávají vodu ze sklepů domů ve třech ulicích New Jersey, kudy se prohnala blesková povodeň.

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu