ZMĚNIT MÍSTO

Hasiči zdolávají lesní požár poblíž Denveru v Coloradu

14.07.2020

V Coloradu došlo k založení lesního požárů v těžko dostupné horské oblasti. Oheň zuří nedaleko města Denver a mohl by ohrozit až tisíc domů v přilehlé oblasti. Preventivně bylo evakuováno kolem devíti set domů. Díky dnešním dešťovým přeháňkám se daří hasičům požár držet pod kontrolou.

Několik desítek požárníků hasí lesní požár poblíž města Evergreen. Příčinou vzniku tohoto požáru by mohl být zásah blesku. V pondělí se nad oblastí Jefferson County prohnala bouře, kterou doprovázely četné blesky. Oheň byl zjištěn kolem půl třetí odpoledne místního času a kouř je viditelný i z Denveru, který leží 30 kilometrů jihozápadně.

Podle mluvčího hasičů je jisté, že s hašením jim nejvíce pomohly pondělní přeháňky, jinak by jen těžko zabránili dalšímu šíření. Během dnešního dne požár nezničil žádné budovy a nikdo nepřišel ke zranění.

Díky nedávným dešťům je vyšší vzdušná vlhkost, která pomáhá hasičům v tom, aby mohli efektivně hasit lesní požár v oblasti hor. Terén je ve většině případů nedostupný a nejefektivnější metodou hašení, jsou zde hasící letadla. Do hašení byly zapojeny i tři vrtulníky a více než stovka požárníků.

Podle kanceláře šerifa je situace poměrně dobrá a nejspíš dojde k odvolání evakuací domů v oblasti Denveru. V tuto chvíli mají hasiči požár z větší části pod kontrolou. V celé oblasti jsou každoročně touto dobou zakázány táboráky, aby nedošlo k požáru proschlé vegetace. Požár v oblasti Jefferson Country do dnešního dne sežehl přes 50 hektarů lesa. Mezi nejpostiženější oblastí patří momentálně Elephant Butte a Upper Bear Creek Road.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu