ZMĚNIT MÍSTO

Hurikán Douglas míří na Havaj

24.07.2020

Meteorologové varovali, že se nedávno ve vodách Tichého oceánu utvořil hurikán třetího stupně. Hurikán Douglas, jehož větry vanou rychlostí kolem 190 kilometrů v hodině podle všeho zasáhne Havajské ostrovy v neděli. Je jisté, že v případě zásahu hurikánu by skokově rostl i počet nakažených osob nemocí Covid 19.

Hurikán Douglas se ještě ve čtvrtek nacházel ve vzdálenosti jednoho tisíce kilometrů od Havajských ostrovů. Tou dobou ho doprovázely už větry vanoucí rychlostí 215 kilometrů za hodinu. Všichni obyvatelé Havaje byli včas varováni před blížícími nárazovými větry, které mohou doprovázet i vydatné přívalové deště. Podle meteorologů dojde v následujících hodinách pravděpodobně k mírnému oslabení hurikánu Douglas, protože se dostává do oblasti chladnějších vod.

Situace na Havajských ostrovech v posledních dnech není příliš dobrá, protože zde denně přibývá nejvíce nakažených osob novým typem koronaviru od počátku pandemie. Místní úřady se snaží co nejrychleji zajistit dostatek místa pro všechny evakuované osoby. Nejdůležitější a zároveň nejtěžší, je vytvořit dostatek místa v útulcích, aby byly zachovány dvoumetrové odstupy. Starosta hlavního města Kirk Caldwell vyzývá všechny občany, aby se pokud možno pokusili překonat běsnění hurikánu ve svých domovech. Pokud to nebude možno, budou přesunuti do útulků, kde by pro každého evakuovaného mělo připadat 6 metrů čtverečních prostoru.

Pokud by do pátků úřady nezařídily dostatečný počet útulků, budou pro evakuované osoby dočasně využity místní hotely. Právě hotelů je na ostrovech desítky a většina z nich je z důvodu pandemie koronaviru prázdná. Všichni obyvatelé Havajských ostrovů se od středy zásobují potravinami a připravují se na blížící se hurikán Douglas.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu