ZMĚNIT MÍSTO

Hasiči v Kalifornii bojují s patnácti požáry

02.08.2020

V současné době zuří po celé Kalifornii patnáct samostatných lesních požárů, které už spálily desítky tisíc akrů porostu. Některé požáry už donutily evakuovat tisíce osob a hrozí, že zasáhnout i obydlené oblasti. Podle hasičů sežehla trojice největších požárů během víkendu kolem padesáti tisíc akrů.

Během neděle měli požárníci nejvíce práce s hašením ohně v Riverside Couunty. Plameny zde sežehly během dvou dní kolem dvaceti tisíc akrů. Do boje s plameny zde bylo zapojeno 1350 hasičů, kteří zdolávají Apple Fire včetně dalších dvou menších požárů v okolí už od pátku.

Celkem muselo být v Kalifornii evakuováno 2500 domů, kde žije bezmála osm tisíc lidí. Díky včasné evakuaci zatím nikdo neutrpěl vážnější zranění. Plameny už však zničily desítky struktur a některé zcela sežehly.

Národní meteorologická služba podotkla, že momentálně v Kalifornii panují optimální podmínky pro šíření požárů. Delší dobu zde jsou vysoké teploty a nízká vzdušná vlhkost s minimem srážek. V posledních dnech zde vane i silný pobřežní vítr, díky kterému zatím hasiči nemají požáry pod kontrolou. Podobné počasí by podle meteorologů mělo panovat i začátkem příštího týdne.

Dobrou zprávou je, že hasičům se už z devadesáti procent podařilo uhasit požár v Lassen County, kde spálil kolem 22 tisíc akrů lesa. Podobný úspěch hlásí i hasiči u požáru Hog, který sežehl 10 tisíc akrů. Došlo zde k poškození dvou desítek budov a dva domy byly zcela spáleny. Místní občané, kteří museli opustit svoje domovy, jsou dočasně přesunuti do tamějších středních škol.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu