ZMĚNIT MÍSTO

New York zasáhly nárazové větry vanoucí rychlostí až 110 kilometrů za hodinu

04.08.2020

Bohužel se naplnily obavy meteorologů a tropická bouře Isaias pokračuje ve své dráze a plnou silou zasáhla východní pobřeží USA. Mimořádně silné větry dorazily i do New Yorku, kde hrozí, že by mohly poškodit místní mrakodrapy. V těchto hodinách se rychlost větru v nárazech pohybuje kolem sta kilometrů za hodinu, což je srovnatelné řáděním superbouře Sandy v roce 2012. Tehdy došlo v důsledku silného větru ke stržení jednoho z jeřábů na střeše mrakodrapu v okolí Manhattanu.

Nejsilnější poryvy větru byly během úterý zaznamenány na letišti JFK a dosahovaly rychlosti 110 kilometrů za hodinu. Obavy ze zřícení jeřábů ze střech některých mrakodrapů jsou na místě, protože díky absenci tření zde dochází k velmi silným nárazům větru. Nejsilnější vítr se bude podle meteorologů pohybovat ve výškách nad šedesáté podlaží mrakodrapů.

Místní úřady mají obavu i z přívalových dešťů, které bouři Isaias doprovází. Na některých místech může dojít k bleskovým záplavám a zatopení podchodů a tunelů. Bouře Isaias dnes plnou silou zasáhla Severní Karolinu a krátce na to, byly hlášeny první oběti na životech a desítky zraněných. Nyní už bouře ohrožuje silnými větry velkou část východní pobřeží USA, kde žije kolem sta milionu obyvatel.

Po několika státech jsou evidovány rozsáhlé výpadky elektřiny. Podle guvernéra New Jersey se ocitlo bez proudu kolem 1,3 milionu lidí. Bouře Isais zapříčinila už výpadky elektřiny i ve státech Maryland, Delaware, Virginie, Connecticut, a Severní Karolina. Obnovení dodávek může v mnohých případech trvat i několik dní. V následujících hodinách se silné větry pravděpodobně přesunou do Bostonu a východní Pensylvánie.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu